четвер, 24 квітня 2008 17:09

338 матерів судяться з державою за декретні

338 Матерів із Козятина та Козятинського району Вінницької області подають до суду щодо недовиплаченої грошової допомоги по догляду за дитиною до трирічного віку за 2007 рік. Середня сума становить 1 тис. грн.

— Виплата допомоги сім"ям із дітьми йде за рахунок коштів держбюджету у вигляді субвенцій до місцевих бюджетів, — розповідає начальник міського управління праці Варвара Орловська. — Ми не маємо права виходити за межі цих коштів. Але рішенням Конституційного суду України від 9 липня 2007 року деякі положення про Держбюджет на 2007 рік визнані недійсними. Це стосується і допомоги по догляду за дитиною до трирічного віку. Через це лише в місті Козятин із 921 декретниці понад 300 взяли довідки в нашому управлінні, щоб подати позовні заяви до суду про стягнення недоплаченої грошової допомоги.

Представники Козятинського міського управління соцзахисту в суді взялися відстоювати інтереси держави.

— Ми оспорюємо заяви позовників, хоча за законом мали б їх захищати, — продовжує Орловська. — Якщо суд задовольнить позови, виникне величезна заборгованість перед декретницями. Коштів для її погашення в міському бюджеті Козятина немає.

32 жінки отримали рішення суду на свою користь. Одна з них, 26-річна Олександра Вовчук, виховує півторарічну дитину:

— Щодня суд розглядає по чотири-п"ять позовів. Я відсудила півтисячі гривень. Задоволена, що вдалося відстояти свої гроші. Тепер головне — забрати їх.

Зараз ви читаєте новину «338 матерів судяться з державою за декретні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути