середа, 26 липня 2006 14:30
Ольга Вауліна
Ольга Вауліна
Ольга Вауліна

Вимкніть світло!

 

У нашому будинку вирубили електрику та відключили воду. Старі комунікації вкотре вийшли з ладу. Вечір довелося провести в темряві. Без звичних благ цивілізації почуваєшся безпомічним. Картоплю відварили у воді для поливу квітів, запалили свічки і вдарились у зневіру. Одразу відчули майже наркотичну залежність від телевізора, відика та комп"ютера. Без них — нудьга й самотність.

При недогарках сіли грати в настільну гру. Зміст простий: викидаєш кості й ходиш фішками. Гру придумали фіни — народ північний, неквапливий. Моя родина грала в неї по-східному азартно. Малий програвав та психував. Я ковтала чоловікові фішки без жалю й родинних почуттів. Дочці везло найбільше. Ми грали до півночі, сміючись, підколюючи один одного, згадували анекдоти й випадки з життя. Усі забули, що немає світла та води, що не можна подивитися телевізор і пограти на компі. Ми просто спілкувалися одне з одним. І нам було добре.

Моєму Ваньці подобається Маша

А мені стало соромно. Адже в повсякденному житті з гарячою водою і світлом ми практично не спілкуємося. Усе зводиться до банальних запитань: ти поїла? ти уроки зробив? А що переживають мої діти, про що думають, чим живуть поза стандартними побутовими благами, я не знаю. Мені ніколи з ними поговорити про них. Але чомусь вистачає сил і часу читати їм нотації про немиті руки й безладдя в кімнаті.

Того темного вечора на кухні, кидаючи фішки, я довідалася, що моєму Ваньці подобається Маша, а дочка-студентка сама хоче заробити на професійні лук і стріли.

Спати не хотілося. Ми сиділи й розмовляли. Було байдуже, що потік холодильник. І я весь час думала: як добре, що вирубили світло!

Зараз ви читаєте новину «Вимкніть світло!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути