У Львові зросла кількість людей, які отруїлися копченою рибою. Зараз у лікарнях 71 особа. У всіх діагноз — сальмонельоз. Це інфекційне захворювання, що спричиняє зневоднення, нудоту, діарею.
— Серед постраждалих семеро дітей, — говорить головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко-Іванченко, 40 років. — Один пацієнт у тяжкому стані. Інші — у близькому до задовільного.
Всі отруїлися скумбрією гарячого копчення. Купували її на місцевому Привокзальному ринку. Брали у 48-річної жінки, яка коптила рибу вдома. Проти неї відкрита кримінальна справа. Звинувачують у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання масовим отруєнням.
До цього у Львові наймасовіше отруєння сталося у ресторані "Правда". 11 травня позаторік там постраждали 36 людей. Їли курей-гриль, картоплю по-домашньому, страви з рибою та заварним кремом.
Коментарі