Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2018 00:31

Змія вкусила дитину за ногу

14 серпня у львівському Західноукраїнському дитячому медичному центрі від укусу змії померла 4-річна дівчинка. В заклад потрапила у важкому стані.

— Її привезли близько першої ночі 12 числа зі Сколівської районної лікарні. Діагноз — укус правої нижньої кінцівки, — говорить начальник медичної частини центру Олена Козлова, 42 роки. — Дитині надали всю необхідну допомогу. Лікарі опікувалися нею цілодобово. Чому померла, встановить судово-медична експертиза.

Дівчинку змія вкусила під час відпочинку з батьками у Сколівському районі.

— Із травня до лікарні з укусами потрапляють у середньому щотижня одна-дві дитини. До цього смертельних випадків не було, — додає Олена Козлова. — 14 числа із таким самим діагнозом із реанімації в педіатрію перевели іншу дитину. Хоча теж поступала важка.

Львівська місцева прокуратура №1 відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання медиками професійних обов'язків.

Із травня в Західній Україні спеціалісти традиційно відзначають нашестя змій. Півтора місяці тому від укусу гадюки в Івано-Франківській області помер український кінорежисер Ілля Калюкін.

В Україні є три види отруйних гадюк: звичайна, степова й Нікольського. Зазвичай першими не нападають. Кусають людей, які на них наступили чи сіли.

Зараз ви читаєте новину «Змія вкусила дитину за ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути