середа, 21 березня 2007 16:33

Змінилися ціни на хліб

На 10 коп. подорожчав хліб у Полтаві. Тепер звичайний буханець житнього коштує 1,5 грн. Ціни підняло підприємство ВАТ "Полтавський хлібокомбінат". Воно забезпечує 70% ринку міста.

— Обурює, що це відбулося без погодження з міською владою, — каже мер Андрій Матковський. — Доходи кожного другого полтавця не сягають прожиткового мінімуму. Ми намагаємося домовитися з іншими виробниками за нижчі ціни.

На комбінаті говорять, що хліб подорожчав через дорогу електроенергію. Зараз це перевіряє інспекція з контролю за цінами й Антимонопольний комітет. Підприємство приватне, тому міськрада регулювати ціни на його продукцію не має права.

Водночас подешевшав хліб на Волині. Однак не за рахунок ціни. Буханки стали важчими. Так, житній "Столичний" за 1,61 грн тепер важить не 0,5 кг, а 700 г. "Подільський" робитимуть по 900 г, замість 750 г.

— Ціну на хліб змінили завдяки домовленості між пекарями після розслідування Антимонопольного комітету, — стверджує голова Волинського відділення АМК Анатолій Володін, 52 роки.

Зараз ви читаєте новину «Змінилися ціни на хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути