вівторок, 14 травня 2019 07:35

Змінили командувача операцією Об'єднаних сил

Командувача операцією Об'єднаних сил, генерал-лейтенанта 49-річного Сергія Наєва замінить генерал-лейтенант Олександр Сирський, 50 років. Указ 7 травня підписав президент Петро Порошенко.

Олександр Сирський — кадровий військовий. Служить в українському війську з 1990-х. Командував 72-ю механізованою бригадою. До початку війни мав посаду в Генеральному штабі Збройних сил.

На початку 2015-го був начальником штабу Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Керував боями за Дебальцеве, забезпечував відхід українських військових.

— Саме сформована ним група "Барс" прикривала вихід військ із Дебальцевого, зайнявши висоти на шляху виходу і прикриваючи їхні колони артилерійським вогнем, — каже волонтер Сергій Марко, 34 роки.

2018-го Сирський задекларував зар­плату 632 тис. грн, автомобіль "Рено Меган" і квартиру в Києві площею 105,6 кв. м. Також — 6,3 тис. грн соціальної допомоги учасникам АТО та 6,3 тис. грн як подарунок від Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу.

Зараз ви читаєте новину «Змінили командувача операцією Об'єднаних сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути