Ексклюзиви
субота, 15 грудня 2007 07:02

Жінка народила дитину на автовокзалі у Вінниці

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Людмила Губанова тримає сина Олександра в палаті Центру матері та дитини у Вінниці. З пологового будинку до Центру її перевезли в четвер 13 грудня. Лікарі припускають, що Людмила народила не вперше — пологи були швидкими та безболісними
Людмила Губанова тримає сина Олександра в палаті Центру матері та дитини у Вінниці. З пологового будинку до Центру її перевезли в четвер 13 грудня. Лікарі припускають, що Людмила народила не вперше — пологи були швидкими та безболісними

Увечері 7 грудня до двох касирок Західного автовокзалу Вінниці прийшла жінка й попросила викликати "швидку". У полі куртки незнайомка тримала немовля.

— Я ще розсердилася. Думала, в неї цуценя чи котеня якесь замотане пищить і вона для нього "швидку" хоче, — згадує касирка Галина Мушинська, 55 років. — Зрозуміла все, коли побачила калюжу крові під ногами.

Жінка назвалася Людмилою Губановою. Говорила, що їй 22 роки.

— Вона сказала, що дитину в під"їзді народила, — розповідає касирка Надія Чуберак, 48 років. — Не знала, як перерізати пуповину, тому не могла відділити хлопчика від себе. Я її строго спитала, чи збиралася викидати його. Вона віднікувалася. Запевняла, що ніколи так не думала.

Нині жінка із сином у Вінницькому пологовому будинку N1. Їх перевіряють на можливі хвороби.

— Пологи в таких умовах небезпечні, можна занести інфекцію. А цієї пори року можливе переохолодження, — каже завідувач обсерваційного відділення пологового будинку Володимир Гриб, 44 роки. — Жінка на диво здорова. У дитини також жодних відхилень.

У палаті на тумбочці біля ліжка Людмили дитячі речі, складені в пакет. Добровольці з громадських організацій принесли їй памперси та книжечки про виховання дітей. Жінка показує повзунки, сорочечки. На вигляд їй більше 30 років.

Лікарі сумніваються в правдивості слів жінки

— У меня ничего не было, — говорить вона. — Это все медсестры и санитарки поприносили для моего сына. И мне одежду дали.

Документів породілля не має. Тому невідомо, чи справді це Людмила Губанова. Лікарі сумніваються в правдивості її слів.

— Приїхала із Запоріжжя до подруги на Новий рік. Там жила з охоронцем Сашею. Не розписувалися. Він не знав, що я вагітна. Живіт малий був, не видно. Та я сказала йому: як народжу дитину, приїду до нього, бо мені більше ніде жити, — веде далі Людмила, не підводячи очей. — А він сказав: хоча дитина не його, однак виховуватиме.

Жінка розповідає, що завагітніла в тюрмі. Сиділа з 2006-го до початку 2007 року за збут наркотиків. Запевняє, що їх не вживала.

Губанова закінчила училище, за фахом маляр-штукатур. Ніде не працювала. Пояснює, що на роботу не брали через малий зріст.

У лікарні Людмилу ніхто не провідує. Співмешканця із Запоріжжя про народження дитини жінка не повідомила. Каже, не знає ані його адреси, ані номера мобільного телефона. У Вінниці має подругу. Приїхала до неї.

— Я не можу згадати номер будинку, — відповідає на прохання повідомити місце проживання приятельки. — Хотіла сьогодні в лікаря відпроситися, щоб пошукати її. Іра працює в кафе "Святкове" на автовокзалі. Їй десь 46 років, світленька. Ми познайомилися в Києві.

Кафе "Святкового" на вокзалі немає. Натомість є безіменне кафе-бар. Однак жінка на ім"я Ірина там не працює.

— Я заберу сина, — запевняє Людмила і лише зараз піднімає очі. — Прописана я в Дніпропетровську, але жити там ніде. Тому поїду в Запоріжжя. Сина назву Сашею — на честь старшого брата. Він помер кілька років тому.

Нині розшукують родичів Людмили Губанової. Якщо її не буде куди виписати, хлопчика заберуть до інтернату.

Зараз ви читаєте новину «Жінка народила дитину на автовокзалі у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути