пʼятниця, 17 листопада 2017 00:35

Жінка врятувала сусіда, який падав із дев'ятого поверху

56-річна Ольга Михайленко врятувала сусіда 78-річного Володимира Блискуна, коли падав із балкона дев'ятого поверху. На льоту cхопила його за ноги й півгодини тримала.

— Увечері я перевіряла зошити. Син ­сказав, що над нашим вікном висять чиїсь штани. Я вийшла на балкон, аж то ноги дяді Володі. Cхопила його за литки, а він у той момент ­зірвався, — розповідає Ольга Миколаївна. Жінка 35 ­років працює вчителем початкових класів у гімназії східних мов №1. Живе на вул. Зодчих на околиці міста.

— Він важить під 70 кілограмів. Я — десь так само. Від ривка мене підняло над підлогою, мало суглоби плечей не вивихнуло. Вперлася колінами об перила. Ноги тремтять, руки оніміли. Вирішила — нізащо не випущу, хіба разом полетимо вниз. Гукаю його — не відповідає. Мабуть, ударився головою, думаю, — продовжує Ольга Михайленко. — Син спробував нас затягти. Не виходило. Побіг сусідів кликати.

— Молотив у всі двері на поверсі, ­кричав "допоможіть". Але це було майже опівночі, й ніхто не відкривав. Добудився хлопців, які орендують квартиру в сусідів. Вони вискочили сонні, ледве зрозуміли, про що прошу. Разом витягли маму й дядю Володю, — пригадує син Ольги Михайленко 30-річний Олексій.

— В тот вечер мы с женой поругались, — розказує Володимир Блискун. Продовжує російською. — Я курив на балконі. На перилах прикріплені ящики для квітів, сів на них. Попередив — якщо не припинить лаятися, зістрибну. Коли спробував злізти, нога зісковзнула і я зірвався. Вхопився за край бортика, але за кілька секунд пальці розчепилися. Розумів, що зі мною відбувається, але нічого не міг сказати. Через шум машин на магістралі не чув, як Оля гукала.

— Коли хлопці тягнули дядю Володю, мене просили відпустити. А я не могла. Боялася, що не втримають, — говорить Ольга. — Кілька хвилин він був у шоці, не міг говорити. Володимир Данилович — добрий чоловік, не зло­вживає спиртним. Його дружина, тітка Аня, прибігла через кілька хвилин. Не одразу побачила, що він упав. Потім думала, що розбився. Почула, як тягнемо його. Мене ­втішала. Тиждень після того випадку я відходила ­фізично й психологічно. На ногах проступили величезні чорні синці, не працювали кисті й пальці. Щоночі снився той момент. Тепер, коли чую шурхіт на балконі, думаю: "Хоч би не дядя Володя".

Будинок, де живуть Блискуни й Михайленки, на три під'їзди. Розташований біля Кільцевої дороги.

По обіді 15 листопада у дворі на лавці сидять п'ять літніх жінок.

— Знаємо цю сім'ю, — каже 65-річна жінка у квітчастій хустці. — Аня все життя вчителькою працювала. Володя — шофером. Мали двох дітей. Донька працювала в якомусь міністерстві, зараз живе за кордоном. А син кілька років тому помер за кермом — відірвався тромб. Після цього Володя й Аня трохи випивали, але алкоголіками не були. Говорять голосно, бо обидва не дочувають. Вона не давала йому пити і курити, через це сварилися. Володя колись намагався вени собі перерізати. Жінка його з того світу витягла. У квартирі, правда, розвели безлад — всюди пакети зі сміттям розкладені.

Зараз ви читаєте новину «Жінка врятувала сусіда, який падав із дев'ятого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути