пʼятниця, 28 вересня 2018 05:25

За порушення правил паркування машину забиратиме евакуатор

Із 27 вересня вступають у дію нові правила паркування. Водіїв, які зупинятимуться у невстановленому місці, штрафуватимуть на підставі фото чи відеофіксації автомобіля. Поліцейським непотрібно буде особисто спілкуватися із шофером. Інформацію про штраф залишатимуть на лобовому склі, надсилатимуть на мобільний телефон, електронну пошту чи листом.

Якщо припаркована машина заважатиме рухові громадського транспорту, стоїть на перехрестях, мостах, велосипедних доріжках, пішохідних переходах або ближче 10 м від дорожніх робіт — її забиратиме евакуатор.

— Штрафи й евакуатори дисциплінують водіїв. Не кидатимуть машини де попало, — говорить автомобільний журналіст Тарас Брязгунов, 32 роки. — Новий закон зменшить кількість "героїв парковки", які звикли кидати машини на смугах громадського транспорту, тротуарах. Мінус нововведення — мала кількість паркувальних місць у крупних містах. Особливо в центральних частинах. Потрібно запозичувати європейський досвід і організовувати перехоплюючі парковки (їх створюють на околицях міст, біля автобусних зупинок або станцій метро. Щоб водій міг залишити машину й пересісти на громадський транспорт. — ГПУ).

Сума штрафу залежатиме від вартості години паркування в тій зоні, де виявлять автомобіль-порушник. Її помножать на 20. Наприклад, у Києві є три різних тарифи — 5, 7 і 10 грн за годину парковки. То штраф у столиці коливатиметься від 100 до 200 грн.

Окремо порушник платитиме за послуги евакуатора і стоянку на штрафмайданчику. У столиці вартість евакуації коливається від 600 до 850 грн. За першу добу зберігання машини на майданчику стягують 120 грн. Далі по 20 за кожен наступний день.

У новому законі не врахували, що в нас багато автомобілів продані за довіреністю. Тому їхні власники за техпаспортом і отримуватимуть квитанції про оплату штрафу за порушення. У результаті, дійсному власнику доведеться доводити правоохоронцям, що машина його.

Зараз ви читаєте новину «За порушення правил паркування машину забиратиме евакуатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути