вівторок, 22 грудня 2015 06:30

З нового року їздитимуть нічні автобуси

Автор: Наталія Міняйло
 

Наступного року столицею курсуватимть нічні автобуси. Їздитимуть від залізничного вокзалу за трьома маршрутами: на Виноградар, Троєщину й Харківський масив.

— Автобуси ходитимуть раз на годину, вміщуватимуть 46 пасажирів. Точного переліку зупинок поки що немає. Однак, крім фіксованих, водій зупинятиметься й на вимогу пасажира, — каже Анна Бондар із комунального підприємства "Київпастранс". — Поступово збільшуватимемо мережу нічних маршрутів. Збираємося відкрити 10 напрямків. Мають сполучати всі райони міста. Нічні автобуси хотіли запустити ще влітку, але тоді не вистачило справної техніки. Зараз це реально, бо вдалося запустити станцію ремонту автобусів.

Квиток у нічному транспорті коштуватиме 10–15 грн.

— У вартість закладені кошти на ремонт техніки й зарплату водіїв. Для рентабельності автобусів необхідно, аби за годину в них проїжджали не менш як 20 людей, — говорить Бондар.

Компанії, що займатимуться нічними перевезеннями, визначать на конкурсі перевізників, додають у столичному Департаменті транспортної інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «З нового року їздитимуть нічні автобуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути