пʼятниця, 18 січня 2019 00:20

Відновлять виробництво вантажних літаків

Державне підприємство "Антонов" до кінця 2019 року відновить виготовлення найбільших вантажних літаків у світі Ан-124 "Руслан". Для їх виробництва більше не використовуватимуть російське обладнання.

— Ми активно співпрацюємо в цьому напрямку з декількома міжнародними компаніями, що виготовляють авіатехніку, — каже заступник генерального директора Укроборонпрому Сергій Омельченко. — Перебуваємо на завершальній стадії повної переробки всієї електронної складової транспортного літака. Сподіваюся, що її остаточно прийме інженерна й конструкторська група "Антонова", щоб цього року почати виробництво першого літака.

Уперше Ан-124 "Руслан" здійснив політ 1982-го. У світі є лише 55 таких літаків. Їх спроектували на підприємстві "Антонов". Воно мало підрозділи в Києві та Харкові, льотну базу в селищі Гостомель на Київщині й конструкторське бюро.

2004 року підприємство перестало виробляти літаки "Руслан" через нестачу комплектувальних деталей, що виготовляли на території Росії. За 10 років хотіли відновити, але почалася війна. 2015-го київський літакобудівний майданчик передали Укроборонпрому. Підприємство відновлюють.

Зараз ви читаєте новину «Відновлять виробництво вантажних літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути