четвер, 29 квітня 2021 06:06

Біля села масово вирубують ліс

Понад тиждень протестують проти масової вирубки лісу жителі села Седлище Любешівської територіальної громади на Волині. Дерева спилюють працівники лісгоспу "Любешівагроліс".

— Усе вирізають швидко. Половини лісу вже немає, — розповідає місцевий 20-річний Богдан Пасевич. — Лісівники нас виганяють, коли підходимо. Хоча дозволів на валку дерева не мають. Писали колективні звернення до лісгоспу, місцевої адміністрації. Натомість нам доводять, що все законно і є квитки на вирубку. Там незрозуміло чиї підписи стоять. Проблема і в тому, що вік дерев спеціально завищили. Мовляв, їх можна зносити. Хоча ліс молодий, йому 50–70 років. Ситуація вийшла за межі розумного. Нас обманюють і залякують.

— Вирубують найцінніші для людей ліси. Нищать ягідники, місця для грибників і відпочинку, — говорить сільський священник Ростислав Хрупчик. — Із 1 квітня по 15 червня масово розмножуються звірі. Має бути спокій. А там валять 3 гектари здорових дерев.

Селяни звернулися до поліції. Розпочалося розслідування.

— Це штучний скандал. Ведемо законну діяльність, платимо всі податки. Зокрема, й у бюджет громади, — кажуть у лісгоспі. — Лісівники самостійно не визначають місця та об'єми вирубки. Для цього є окремі організації. Всі контролюються Міністерством екології та природних ресурсів. Щодо розмноження тварин, то зараз заборонені вибухи, пальба, феєрверки, санітарні рубки, проведення змагань із транспортом. Усе інше дозволено.

Зараз ви читаєте новину «Біля села масово вирубують ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути