Ковбаса
— Сирокопчена ковбаса здебільшого високої якості, різні сорти мають хороші оцінки за результатами тестувань. У варених — навпаки. Досліджували окремі марки "Докторських". Схвальні оцінки отримали дві з восьми. У решти — зауваження по складу та мікробіології. Хоч м'ясо там справді є.
Сир російський
— Щороку тестуємо цей продукт, тому можна спостерігати динаміку. Торік почали додавати в сир рослинні жири. Цього року лише в одному зразку виявили рослинні жири, і то небагато.
Молоко, сметана, кисломолочний сир
— Проблем багато. Коли є поняття "частка молочних жирів", у виробника виникає бажання замінити тваринні жири рослинними. Не помилюся, якщо скажу, що половина цих продуктів мають такі проблеми. Ще має значення сезон. Влітку багато молока, тому нема потреби фальсифікувати — жиру вистачає. Пізня осінь–зима — кількість фальсифікату збільшується.
Проблем з якістю майже не буває в ультрапастеризованому молоці. Там використовують високоякісну сировину, бо інакше зламається обладнання. Споживачі до цього молока ставляться насторожено, через те, що воно довго зберігається. Тим не менш, воно найкраще. У звичайному пастеризованому в м'яких пакетах знаходили фальсифікат — рослинні жири. Щонайменше в трьох відомих марках.
Шоколад
— Зараз проблем не буває.
Оселедець
— Проводимо тести, результати поки що невідомі.
Коментарі
1