Ексклюзиви
четвер, 22 січня 2009 20:19

Власники потужних авто підраховують збитки

  *Вартість першої реєстрації авто в Україні, грн
*Вартість першої реєстрації авто в Україні, грн

— Пенсіонер, який має стару "волгу" з об"ємом двигуна 2,4 літра, раніше платив щороку 240 гривень податку із власників транспортних засобів. А тепер має віддавати щороку по 1800. Де він візьме такі гроші з пенсією у 500 гривень? Машину не продасть, бо її вже ніхто не купить, — каже "ГПУ" інспектор столичного МРЕВ N5 на вул. Туполєва.

Із 10 січня власники автівок із потужними двигунами мають платити транспортного збору в 7,5 разу більше аніж раніше.

Незначно ціна зросла лише для двигунів із об"ємом до 2,2 л. За 1,5-літровий двигун власник сплачував дотепер щороку 60 грн, віднині віддаватиме 75. Найбільше подорожчав податок із двигунів об"ємом понад 2,3 л. Раніше за них сплачували 230 грн щорічно. Тепер — 1725.

— Я в шоці, не знаю що робити. Маю БМВ-540 із 4-літровим двигуном. Подивився податки. За нього треба платити щороку 4800 гривень. Треба продавати машину, доки народ не знає, — бідкається Віктор Ковальчук, 28 років.

55-річний Олександр Зведенюк вирішив змінити двигун на менший:

— У мене 13-річний "мерседес" 124-ї моделі із дизельним 3-літровим двигуном. Щороку маю платити 2250, це для мене багато. Якщо поставлю собі дволітровий, а свій продам, то затрати на купівлю і переоформлення відіб"ю за два роки, вже рахував. Або — не проходитиму техогляд, так і їздитиму.

Також збільшився податок при першій реєстрації уживаних автівок. Норма ця поширюється лише на ввезені з інших країн машини, які не виробляють в Україні. Вартість реєстрації уживаних залежить від об"єму двигуна і року випуску машини. Купуючи нове авто з об"ємом двигуна 2,2 л, при першій реєстрації заплатите 220 грн. Реєстрація такої самої машини, якій до восьми років, обійдеться у 264 грн. А якщо ця автівка має понад вісім років, то заплатити доведеться 11 тис. грн. Але щорічний транспортний збір із такого авто обійдеться в 220 грн. Найбільше податок зріс для власників моделей із надпотужними двигунами. Для прикладу, щороку за "мерседес" із 6-літровим двигуном його власник має платити 7 тис. 200 грн. Транспортний збір платять за два роки відразу, під час проходження планових техоглядів у МРЕВ.

Зараз ви читаєте новину «Власники потужних авто підраховують збитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути