четвер, 26 травня 2022 00:25

Випускників почали реєструвати на мультитест

Розпочалася реєстрація на національний мультипредметний тест, який запровадили замість зовнішнього незалежного оцінювання. Складається із 60 завдань розділених на три частини: українська мова, математика, історія України. Триватиме 90 хв.

— Реєстрація закінчується 7 червня. Після цього йтиме другий її етап із 21 червня до 7 липня, — каже міністр освіти і науки Сергій Шкар­лет, 49 років. — Для участі в основній частині тестування необхідна попередня реєстрація. Якщо до 7 червня випускник її не пройде, то скласти тест не зможе. З 12 липня абітурієнти, які пройшли два етапи підтвердження участі, отримають запрошення-перепустку.

Тестування відбудеться у 20 областях. Зараз неможливо його провести в Криму, Донецькій, Луганській і Херсонській областях.

— Люди, які на момент іспиту перебувають на окупованих територіях і не зможуть виїхати, складуть тест пізніше, — говорить освітній омбудсмен Сергій Горбачов. — На решті територій тестування проходитиме декілька днів, щодня по дві зміни — вранці та після обіду. Абітурієнти приходитимуть у спеціальні екзаменаційні центри на конкретний час. Там виконуватимуть завдання на комп'ютерах. За усім спостерігатимуть інструктори. Іспит пройде кількома сесіями. Основну й додаткові планують провести в липні, спеціальну — орієнтовно у вересні. Говорити про ефективність цього тесту поки що не можна. Але за відгуками викладачів, дає достатньо можливостей, щоб оцінити рівень знань. Думаю, для випускників тестування теж не буде проблемою.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Випускників почали реєструвати на мультитест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути