Ексклюзиви
понеділок, 16 лютого 2009 18:36

Вінницькі школи закрили на карантин

Із 16 лютого всі школи Вінниці закрито на карантин. Коли учням іти на заняття — невідомо. Чиновники кажуть, до покращення епідеміологічної ситуації.

— Із початку року на грип і гострі респіраторні захворювання захворіли 21 тисяча 458 вінничан, 10 тисяч 766 із них — діти, — каже головний санітарний лікар міста Олександра Сорочана. — Це ті, що зверталися до лікаря. У дійсності захворіло набагато більше людей. За власні кошти провакцинувалися 272 вінничанина, із них 64 — діти.

Протягом сьомого тижня 2009-го кількість хворих сягнула епідеміологічного порогу, минулого тижня до лікарень звернулося 1849 дітей. Станом на 13 лютого школи міста не відвідували до 18% учнів, стверджує влада. Найвища захворюваність була в школах NN1, 6, 10 та в навчально-реабілітаційному центрі.

Однак учні зі шкіл N6 і N10 стверджують, що в їхніх класах зараз хворіють небагато, по 2—3 учні. Учителі кажуть, влада організувала карантин, бо в місцевому бюджеті не вистачає грошей на зарплату. У міському управлінні освіти це спростовують.

Молодших школярів під час незапланованих канікул батьки відправляють до дідусів і бабусь. Старші відвідують комп"ютерні клуби.

— Із карантином кількість школярів у нашому клубі помітно зростає, — каже адміністратор інтернет-салону "Укртелеком" Тарас Притула, 23 роки.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі школи закрили на карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути