вівторок, 10 жовтня 2017 06:00

Віктор Муженко готовий відповідати за вибухи у Калинівці

— Вважаю себе відповідальним, бо військові склади — це об'єкт Збройних сил. Але я не хотів би, аби всі проблеми й недоліки, які мали місце в організації охорони й забезпечення таких об'єктів, були покладені на мене особисто і моїх підлеглих, — каже в інтерв'ю телеканалу "ЗІК" начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, 55 років.

Говорить про вибухи на 48-му арсеналі Збройних сил поблизу райцентру Калинівка на Вінниччині. Вони почалися 26 вересня. Снаряди пошкодили тисячі будинків у місті й навколишніх селах.

— Якщо є склад злочину, то хай тривають відповідні розслідування, передаються матеріали у суд, проводиться засідання й доводиться вина безпосередньо моя чи іншої особи. Якщо все це буде проведено, готовий нести будь-яку відповідальність — кримінальну, адміністративну. Готовий до того, що президент може мене зняти з посади.

Ми вивчали досвід зарубіжних країн. У них склади — це відповідальність військових. За арсеналом зону до 30 кілометрів контролює Національна поліція. А заходи оперативного супроводження здійснюють відповідні спецслужби. Тому й у випадку Калинівки все має розглядатися в комплексі. Наприклад, на території складу є купа гідрантів. Але ми не могли заправлятися для гасіння вогню. Бо водоканал не забезпечив тиску. Чия це відповідальність?

Загалом маю відчуття, що це була диверсія. Є багато ознак, що про це говорять. Наприклад, пошкодження систем зв'язку й енергозабезпечення. Саме ж загоряння пішло з двох крайніх майданчиків.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Муженко готовий відповідати за вибухи у Калинівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути