вівторок, 05 грудня 2017 00:56

В університеті відкрили шиншилову ферму

У Вінницькому аграрному університеті відкрили шиншилову міні-ферму. Понад 50 гризунів розмістили в підсобному приміщенні. Подібне господарство — єдине в країні.

— На міні-фермі живуть вісім сімей шиншил. В одній налічується чотири самки й самець, — каже доктор сільськогосподарських наук ВНАУ Віталій Кучерявий, 43 роки. — Є тварини білого, сірого та чорного окрасу. Ціна однієї шиншили — 15 тисяч гривень. За кордоном шуби з їхнього хутра коштують півмільйона. Але ми зі студентами вирощуємо їх для дослідження поведінки та смакових вподобань.

Для шиншил виділили підсобне приміщення, бо їм подобається тиша. Для них стрес, коли заходить нова людина. Тому екскурсій не проводитимемо. Вони не люблять тепло. Температура в кімнаті має бути не більше 5 градусів, у літній період — не більш як 25 градусів тепла. У кожного гризуна є особистий шматок крейди. Так отримують кальцій.

Шиншили люблять чистоту. Раз на місяць кімнату з клітками, обробляють інфрачервоним промінням. Годують тварин раз на день. Найактивніше шиншили поводяться вночі.

Зараз ви читаєте новину «В університеті відкрили шиншилову ферму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути