Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2022 00:30

В Україні заборонили російську музику

Верховна Рада заборонила відтворювати російську музику на українському телебаченні, радіо, в розважальних закладах, школах, громадському транспорті, готелях, ресторанах, кіно та в інших публічних просторах. Відповідний закон ухвалили 19 червня.

— Всі російські музичні артисти не можуть звучати чи давати концерти в Україні, — каже народний депутат 33-річний Олександр Санченко. — Окремо сформують перелік виконавців, які засуджують агресію Росії. Їхні пісні можна буде вмикати на радіо та в громадських місцях. Щоб потрапити в такий перелік, виконавці чи їхні представники мають подати заяву до Служби безпеки. В ній зазнача­тимуть, що підтримують суверенітет і цілісність України, закликають Росію негайно припинити агресію.

Також влада збільшила до 40% частку україномовних пісень на радіо і до 75% добового обсягу передач різної тематики державною мовою.

— Одним із методів знищення української ідентичності, який Росія застосовує, є лінгвоцид — свідоме, цілеспрямоване нищення української мови як головної ознаки етносу, — каже мовний омбудсмен Тарас Кремінь, 44 роки. — Ми ж маємо її зберегти. Новий закон значно посилить роль української мови та розширить можливості її впливу на всі без винятку сфери. Гарантує збільшення частки української у сфері культури на радіо й телебаченні. Хоча й без закону мали успіхи. З нашого радіо за чотири місяці повномасштабної російської агресії майже повністю зникли російськомовні твори та пісні російських виконавців.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «В Україні заборонили російську музику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути