вівторок, 20 лютого 2007 16:52

У Севастополі вперше поставили п"єсу українською

Вихідними в Севастопольському міському театрі для дітей та молоді відбулася прем"єра спектаклю "Сватання в Мар"янівці". Це лірична комедія за п"єсою Володимира Канівця "Як наші діди парубкували".

Працювати над постановкою почали в жовтні минулого року.

— Спочатку хотіли ставити російською — бо всі наші актори російськомовні. Лише один говорить українською. Проте коли прочитали п"єсу в перекладі, зрозуміли, що вона втрачає колорит, — розповідає постановник Ольга Ясинська, 39 років. — "Сватання в Мар"янівці" — це дійсно перший спектакль, який поставили в нашому місті українською. До цього час од часу гастролювали театри з українським репертуаром.

Задіяли 15 акторів. За словами Ясинської, мова їм давалася важко. Запрошували викладача — він учив правильно ставити наголоси, виправляв вимову.

Для спектаклю виготовили нові декорації з дерева та соломи. Пошили український одяг. На постановку в рамках програми розвитку й підтримки української культури в Севастополі міська влада виділила 50 тис. грн. Іще стільки ж витратив сам театр.

На безкоштовний перегляд прем"єри запросили учителів місцевих шкіл та чиновників. Квитки на виставу коштують від 7 до 20 грн.

— Поки що продали мало квитків. Для нас це великий ризик — грошей на цій п"єсі ми не заробимо. Якщо б знайшовся меценат, то цю виставу тримали б довго, — переконана Ясинська.

Зараз театр мусить зняти "Сватання в Мар"янівці" з репертуару, оскільки не уклав із автором договір на право використання твору.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі вперше поставили п"єсу українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути