середа, 08 жовтня 2008 07:07

У чотири райони направили групи рятувальників

5–7 жовтня сильні дощі підняли рівень води у річках Івано-Франківщини. Підтопило оселі в Тисменицькому, Тлумацькому, Богородчанському та Городенківському районах.

У селі Драгомерчани річка Бистриця розмила тимчасовий міст. Його звели наприкінці серпня на місці зруйнованого липневою повінню. Він обійшовся у кілька мільйонів гривень. У понеділок течія підмила опору й обрізала кусок дороги на Чернівці. У обласній адміністрації кажуть, що тимчасовий міст відновлять, а за будівництво нового візьмуться згодом.

— Мости завдовжки більш як 100 метрів відновлюватимуть наступного року. Бо роботи там багато, а взимку все, як треба, не зробиш, — розказує про розпорядження голови Івано-Франківської держадміністрації його прес-секретар Ігор Марковський.

У селі Обертин Тлумацького району розлилася річка Чернява. Затопила підвали 50 жителів. Будинки 15 людей опинилися повністю у воді. Сім осіб евакуювали. У райцентрі біля стадіону річка Тлумачик вийшла із берегів. Підтопила ринок та чотири приватні будинки. В одній хаті води було найбільше — чотирьом людям довелося залишити дім. Є ризик, що вода дійде до лікарні та школи-інтернату. У селі Росохач Городенківського району із підтоплених будинків теж поїхали сім людей.

— Ми відновили роботу штабу в управлінні. У райони направили мобільні групи рятувальників, — каже Ігор Оксенчук, 36 років, із Міністерства надзвичайних ситуацій в області.

У МНС просять людей не панікувати. Погода від сьогодні має стабілізуватися, вода у річках спаде.

Зараз ви читаєте новину «У чотири райони направили групи рятувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути