пʼятниця, 27 квітня 2018 06:25

У Білорусі відкривають курси української

Письменниця і голова Товариства української літератури в Білорусі 52-річна Наталка Бабіна започаткувала у Мінську та Гомелі курси української мови.

— У нашій кабельній мережі немає жодного українського телеканалу. Але суспільство з симпатією ставиться до України, цікавиться її культурою. До мене зверталися люди і запитували, хто допоміг би їм вивчити українську. Півтора року тому я вирішила організувати перші курси, — каже Наталка Бабіна з україномовного села на півдні Білорусі.

Приміщення для занять у Мінську дає Товариство білоруської мови ім. Франциска Скорини.

— Я думала, що запишуться 10–15 осіб, але бажаючих було майже сотня, — продовжує. — Коли всі зібралися на організаційне засідання, ми мусили винести столи з приміщення. Інакше не вміщалися. Така ситуація відбулася й у Гомелі. Людям відмовляли, бо не було стільців, щоб усіх розмістити. Кому не вистачило їх, на першому занятті сиділи на підлозі та підвіконнях.

Вивчати українську мову приходять люди різного віку.

— Після вдалого початку роботи курсів для дорослих батьки попросили організували вивчення мови і для дітей. Тому в Мінську відкрили такі курси.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі відкривають курси української». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути