середа, 24 жовтня 2007 07:03

Українських вояків відправлять до Афганістану

У понеділок Україна приєдналася до Багатонаціональних миротворчих сил Південно-Східної Європи. За угодою, українських солдатів можуть відправити до Афганістану.

— Оскільки ми приєдналися до спільних миротворчих сил, то маємо визначитися, яким саме буде внесок нашої держави, — пояснює міністр оборони України Анатолій Гриценко. — Не виключено, що ми можемо приєднатися до виконання миротворчих місій в Афганістані. Там потрібні будуть штабні офіцери, інженери та військові-медики.

Рішення про відправку українських військовиків до Афганістану ухвалюватимуть уряд, Рада національної безпеки та оборони, президент і Верховна Рада.

Україна стала членом Ради міністрів оборони Південно-Східної Європи 2005 року. Це регіональна міжнародна організація, яка займається питаннями безпеки в Південно-Східній Європі.

Більш як 160 тис. українців брали участь у війні між Афганістаном та Радянським Союзом, яка почалася 1979 року. Із них загинуло 3360 солдатів.

Зараз ви читаєте новину «Українських вояків відправлять до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути