вівторок, 23 квітня 2019 00:35

Український суд не визнав агресії Росії

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області не визнав загибель 49 українських десантників під Луганськом наслідком збройної агресії Росії. Таке рішення 16 квітня прийняла суддя Юлія Горбачова.

До суду позивалася Тетяна Чимиркова, вдова загиблого пілота Олександра Білого. Вимагала визнати чоловіка вбитим під час виконання службових обов'язків унаслідок агресії. Рішення їй потрібне, щоб подати на Росію в Міжнародний суд з прав людини. Суддя відмовила, рішення не пояснила.

У серпні торік та ж суддя Юлія Горбачова залишила без розгляду позов Чимиркової. Бо вдова не вказала, з якою метою хоче юридично оформити факт загибелі чоловіка.

Транспортний літак ІЛ-76 збили проросійські найманці з переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла" у ніч на 14 червня 2014-го. На борту перебували 9 членів екіпажу та 40 десантників. Усі загинули.

У катастрофі звинуватили генерал-майора Віктора Назарова. 27 березня 2017 року його засудили до 7 років тюрми. Він подав апеляційну скаргу, її розглядають досі.

— Щоб установити факт загибелі пілота під час служби, треба довести до кінця справу Назарова, — каже військовий експерт Юрій Бутусов, 45 років. — У тій справі довели, що літак збили росіяни. Апеляцією генерал оскаржив цей факт, і тому мелітопольська суддя винесла таке рішення.

Зараз ви читаєте новину «Український суд не визнав агресії Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути