середа, 06 серпня 2008 07:10

У міліцейську машину садовили добровільно

У неділю харківська міліція відзначала день відкритих дверей.

На вулиці біля будівлі обласного управління Міністерства внутрішніх справ дозволяли поміряти бронежилети і шоломи спецпідрозділу "Сокіл", знімали відбитки пальців, показували фальшиві долари з Чечні, які не помічають в обмінках. Можна було відчути себе затриманим, якого вантажівкою перевозять у відділок.

Капітан міліції Олег Демко грюкає ключами й відкриває залізні двері збоку кузова. Всередині темно й холодно. По периметру — невеликі заґратовані камери. У них чисто, але тісно й темно.

Такі вантажівки нам привозять з Китаю. В Україні їх всередині облаштовують камерами та ґратами. Коштує така автівка приблизно 80 тис. грн. Міліціонер відкриває одну з камер:

— Це машина "фотон". У ній вміщається мінімум 12 людей. Ось тут по двоє. Там іззаду влазить одразу п"ятеро. Це авто ув"язнені називають "маршрутним таксі" або ж "автозаком". Це нащадок "чорного воронка".

— Ви самі хоч раз тут сиділи?

— Та ви що? Тьфу-тьфу. Цього не можна робити навіть жартома. То погана прикмета: як посидиш, то вже не минеш, колись-таки повезуть, — каже інший міліціонер Андрій Кучугура. — Ми їздимо в якості караулу, тут для нас зроблено трохи м"якіші сидіння. Тут не так уже й приємно. Контингент самі знаєте який. Бува, починають кричати через ґрати. А колись навіть пісню затягли. Просяться жалібно так: "Товарищ начальник, отпустите в туалет, ну пожалуйста". Вестися на провокації не можна.

Зараз ви читаєте новину «У міліцейську машину садовили добровільно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути