Ексклюзиви
четвер, 01 липня 2021 00:15

У липні спека посилиться

Липень буде спекотний. У більшості областей денна температура сягатиме вище +30°C. На Харківщині, Луганщині, Херсонщині й Одещині у середині місяця очікується понад +40°C.

— Перша половина місяця буде з дощами, грозами і шквалами, — говорить синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня, 47 років. — Найбільше опадів очікуємо в північних і західних регіонах. На півдні — переважно сухо. Вночі температура триматиметься на рівні 16–18 градусів тепла. Незначне денне похолодання можливе наприкінці місяця.

2 липня пройдуть сильні зливи з буревіями, каже народний синоптик 81‑річний Леонід Горбань:

— Така ж картина очікується 5–11 числа. Дощитиме 16, 17 і 25, 26 липня. До 10 липня матимемо вдень 27…29 градусів вище нуля. Потім на кілька днів похолодає на 4 градуси. Із 17 числа спека повернеться. Повітря прогріється до 28–33 градусів тепла.

Магнітні бурі середньої потужності будуть 4, 12 і 13 липня, повідомляють у лабораторії рентгенівської астрономії сонця "Фіан". У людей болітимуть голови, з'явиться втома. У ці дні лікарі рекомендують більше відпочивати, не вживати алкоголь.

Нестабільна погода може призвести до проблем із врожаєм.

— Червневі дощі та вітер повалили частину кукурудзи, ячменю та пшениці, — розповідає агроном із Черкащини Олександр Кисіль, 54 роки. — Липневі зливи можуть їх добити. Рослини, які лежать при землі, — погниють. Від добрив і засобів захисту немає користі, бо вода їх вимиває. Якщо після дощів ударить спека, то решта посівів згорить.

Зараз ви читаєте новину «У липні спека посилиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути