вівторок, 01 серпня 2017 06:45

У лимані загинула риба

Риба масово гине в Хаджибейському лимані за 9,5 км від Одеси. Мор відбувається через скидання у воду нечистот і відходів, припускають спеціалісти.

Мертві бички, пеленгас, окуні й карасі спливли вздовж берега. Найбільше — біля дамби, на ділянці протяжністю 1,5 км. На одному квадратному метрі екологи нараховують майже 20 рибин.

— До загибелі могли призвести три фактори — стічні води, відсутність кисню через спеку та викид пестицидів. Їх сюди зливали ще в радянський період, — говорить еколог Іван Русєв з Одещини.

— На лимані цвіте вода. Водорості гниють і отруюють воду. У Хаджибеї немає водообміну, тому отруйні речовини залишаються в лимані, — каже керівник екологічної організації "Дельта" Анатолій Жуков. — Подібна ситуація була і зі ставком неподалік. 2009 року там загинула риба. Тепер водойма мертва. Крім водоростей там немає жодної рослинності, а на поверхні не живуть ніякі комахи. Лиман може чекати така сама доля.

Працівники ветеринарної служби взяли проби води, аби встановити точні причини мору. Мертву рибу збирають із берегу.

Зараз ви читаєте новину «У лимані загинула риба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути