вівторок, 16 травня 2017 00:50

У крадіжку машини вкладають п'ять тисяч доларів

— Бізнес на викрадених машинах дуже прибутковий. Стоїть на четвертому місці — після наркотиків, проституції і торгівлі людьми. За 2 хвилини викрасти "Лексус" — це 100 тисяч доларів заробітку. Чим дорожча машина, тим більше людей залучено. У крадіжку вкладають близько 5 тисяч доларів. Найчастіше авто викрадають на замовлення, продаж і запчастини. Роблять це переважно вдень у людних місцях, — каже експерт з дослідження транспортних засобів 65-річний Віталій Добровольський.

Розповідає про найпоширеніші схеми викрадення автомобілів.

— На ринку з'явилася нова схема крадіжок авто, коли одні й ті ж люди продають одну машину кілька разів упродовж року. Жертвами цього методу переважно стають клієнти, які придбали машину за дорученням. Хоча були й ті, які оформляли купівлю-продаж. Схема така: перед продажем на машину ставлять чіп, слідкують за нею. В якийсь момент вирішують: пора брати. Крадуть, перебивають номери і знову продають. Як правило, ціни на такі машини нижчі. Іномарку віддають на 20 відсотків дешевше. Придумують легенду, щоб не виникало підозр. Наприклад, що виїжджають за кордон. На одній машині за кілька заходів злодії наварюють приблизно 120 тисяч доларів.

Поширена схема "двійники".

Після огляду машини в сервісному центрі продавець каже: "Ой, я забув забрати з багажника щось. Зараз повернуся". Приїжджає точно таким же авто — однакового кольору, колесами і салоном. Насправді, машина з іншими номерами агрегатів. Це — двійник. Раджу, коли купляєте авто, не відходьте від нього під час оформлення документів. У Чернівцях був випадок — чоловік побачив на вулиці авто зі своїми номерами. Викликав поліцію. Подали на експертизу. Виявилося, що знайдена машина — оригінал. А заявник їздив на двійнику.

Не варто брати машину за дорученням.

Покупець не стає фактичним власником. За документами він — довірена особа. Будь-де це авто справжній власник може забрати на підставі права власності. Змінити своє рішення про довіреність. Ця схема дуже популярна в Україні.

При купівлі автомобіля треба вимагати експертизи.

На неї не слід шкодувати грошей. Тільки так зможете визначити, чи не підроблені номери агрегатів.

Якщо продавець не погоджується перевіряти авто, від нього краще відмовитись. Важливо звернути увагу на поведінку і реакцію продавця під час оформлення купівлі-продажу. Якщо з його рук випадають документи, під час їх збору можуть поміняти свідоцтво про реєстрацію. Підсунути підроблене.

Зараз ви читаєте новину «У крадіжку машини вкладають п'ять тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути