Ексклюзиви
субота, 07 червня 2008 07:12

У Черкасах продають м"ясо по 28 гривень

Автор: фото: Тетяна НІКІТЕНКО
  Черга біля прилавку з м’ясом із Держрезерву на Центральному колгоспному ринку Черкас просувається швидко
Черга біля прилавку з м’ясом із Держрезерву на Центральному колгоспному ринку Черкас просувається швидко

У критому павільйоні Центрального колгоспного ринку Черкас два чоловіки в білих халатах розрубують заморожену свинячу тушу. Складають шматки м"яса із салом на підноси й несуть на сусідній прилавок. Там продають свинину з Держрезерву по 28 грн/кг. Удвічі дешевше, ніж у приватних торговців.

Черга швидко рухається. Люди різного віку, однак найбільше пенсіонерів. Наталя Казанцева, 64 роки, купила 2 кг свинини. Каже, що це м"ясо не гірше від свіжого. Брала його раніше.

— Гуляш із нього добрий виходить, — говорить жінка.

— Та кому те м"ясо треба! Одна нам розповідала, що нажарила його, а воно нікудишнє, — вигукує повненька продавщиця поруч. — Обріжте сало на м"ясі, побачите: воно по ціні вийде ще дорожче, ніж свіже.

45-річна Ольга Лісова боїться купувати свинину з Держрезерву. Вважає, що дешеве ніколи не буває якісним. Мовляв, невідомо де й скільки його морозили.

Директор ринку Володимир Марунич, 51 рік, розказує "ГПУ", що свинину везуть із Городищенського холодильного комбінату. Її заморозили три місяці тому.

40-річний продавець Михайло Семенько торгує поряд із дешевим м"ясом. На його прилавку залишилося кілька шматків свіжини. Він помітив, що недорогу свинину частіше купляють пенсіонери. Постійних клієнтів Семенько не втратив. Хоча попит трохи спав. Покупця доводиться припрошувати.

— Ажіотажу з цим м"ясом немає. Воно мерзле. Це не сортовий розруб, як у свіжому. Там биточка можна вирізати або задочок. А тут іде потушний розруб: "до задочка візьміть ще й гомілку, це все йде першим сортом", — говорить чоловік. — На свіжину ціна сьогодні, може, й висока — від 35 до 50 гривень за кілограм. Але ж це м"ясо! На нього ж любо глянути. Щодня я особисто продаю по 30–40 кілограмів.

— Населенню подобається дешеве м"ясо. Приватним торговцям — ні. Бо в них тепер не так жваво йде торгівля, як це було раніше, — зауважує Володимир Марунич.

Щодня в Черкасах продають майже 150 кг м"яса з Держрезерву. Торгуватимуть ним до кінця червня. Дешевий продукт є також у продажу в районних центрах Смілі, Умані, Корсуні-Шевченківському, Жашкові. Є домовленість із 13 господарствами на закупівлю свіжини. Незабаром вона з"явиться на прилавках базарів області. Буде трохи дорожчою, ніж морожене м"ясо.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах продають м"ясо по 28 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути