вівторок, 21 березня 2017 06:10

Шматок стелі впав на шкільну парту

У селі Йорданешти Глибоцького району Чернівецької області діти навчаються в аварійній 100-річній школі. Через відсутність фундаменту стіни постійно замокають і гниють. Під час кожного дощу покрівля тече, стеля обсипається.

— Після 8 березня ми прийшли в школу і вчителька другого класу побачила тріщини. Сільський голова попередив керівництво району та області, що ця стіна може обвалитися, — говорить Марина Шапка, заступник директора навчального закладу. — Приміщення старе. Класи збудовані ще за Австро-Угорщини. Зараз діти в них не навчаються. Кімнати ми опечатали. Боїмося перебувати у деяких приміщеннях. Одного разу кусок стелі впав на парту. Добре, що за нею ніхто не сидів.

У школі жодного разу не було капітального ремонту.

2011 року в селі почали споруджувати новий навчальний заклад на 260 учнів. Звели будівлю, провели електрику й теплопостачання. На завершення робіт не вистачає 10,5 млн грн, говорять у Глибоцькій районній раді.

— Новобудова стоїть другий рік. Об'єкт великий, але якщо будуть кошти, то за два-три місяці його можна завершити. Діти у вересні пішли б у нову школу, — розповідає Петро Панчук, голова районної ради.

Зараз ви читаєте новину «Шматок стелі впав на шкільну парту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути