вівторок, 16 січня 2018 07:40

Шахтарі мітингують проти примусових звільнень

13 січня з міської ради Павлограда Дніпропетровської області госпіталізували гірника Володимира Бугайова. Він та Андрій Карпенко із 29 грудня протестували у фойє держустанови, оголосили голодування через примусові звільнення шахтарів ДТЕК "Павлоградвугілля".

— Вони незадоволені умовами роботи, а це — цивільно-правові відносини, які повинні розглядатися судом. Одного з двох протестувальників, які оголосили голодування, забрали в лікарню. Ми організували медичний нагляд за другим учасником акції. Медична сестра щодня стежить за станом його здоров'я, — розповідає начальник відділу з питань регіональної політики 51-річний Микола Кашталян.

Усього підтримують протест 12 шахтарів.

— Коли створилася профспілкова організація, чотирьох працівників, які до неї увійшли, одразу звільнили, — розповідає голова профспілкової організації ДТЕК "Павлоградвугілля" 34-річний Олексій Михайлюк. — Нас переслідують, погрожують. Коли звільняли людей, із профспілкою ніхто це не обговорював. Порушили наші права. Після початку акції проти керівництва відкрили кримінальну справу. Від міської влади вимагаємо забезпечити нам нормальні умови роботи й дотримання наших прав.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі мітингують проти примусових звільнень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути