пʼятниця, 26 травня 2017 05:50

Із початком війни на Донбасі українці подобрішали

Автор: ФОТО НАДАНЕ ТРК ”ВІККА”
  Вікторія Хамаза з хворою на саркому Юїнга Аріною Качковенко. Журналістка щотижня знімає сюжет про хворих на рак дітей. Працює над програмою ”Подаруй життя” п’ять років
Вікторія Хамаза з хворою на саркому Юїнга Аріною Качковенко. Журналістка щотижня знімає сюжет про хворих на рак дітей. Працює над програмою ”Подаруй життя” п’ять років

Шість років показують на черкаському телеканалі "ВІККА" програму про важкохворих дітей "Подаруй життя".

— Не тільки озвучуємо людську біду, а й шукаємо спонсорів. Безліч разів згорьовані матері дзвонили журналісту, як своїй останній інстанції, з проханням знайти ліки. Мовляв, на завтра треба. А ні в Україні, ні навіть у Польщі таких препаратів немає. Доводилося робити неймовірне, — розповідає ведуча програми 27-річна Вікторія Хамаза.

Згадує найбільш драматичні історії.

— Якось важко захворіла мати трьох дітей. У жінки відмовляли нирки. Спочатку нам сказали, на операцію потрібно 200 тисяч євро. Згодом суму знизили до 120 тисяч. Жінці ставало гірше. Було важко дихати. Історія цієї родини зачепила за живе ледь не кожного нашого глядача. У першу годину після виходу програми зібрали 50 тисяч гривень. Це рекорд. Гроші несли навіть пенсіонери. Давали, хто скільки міг — 20, 50 і 100 гривень. Для розширення аудиторії публікуємо наші репортажі в соціальних мережах.

Вікторія Хамаза звертається й до депутатів різних рівнів.

— Далеко не всі з них допомагають. Але коло депутатів-благодійників нам відоме. Звертаємося до тих, хто зарекомендував себе і допоміг хворим дітям. На жаль, не всі пацієнти виживають. Стаються випадки, коли гроші вдається назбирати, але батьки дзвонять і повідомляють про смерть дитини. Це шок для всіх. Однак є й інша традиція. Батьки, дітей яких не вдалося врятувати, жертвують зібрані кошти на порятунок інших малюків.

Працювати у відділенні дитячої онкології витримає не кожен лікар. Щоденні страшні випадки компенсує радість за дітей, які одужали.

В роботі над проектом було все — і безсонні ночі від зворушливих історій, і сльози розчарувань, і нестримні пориви радощів. Після резонансних передач відчуваєш, як зростає аудиторія. За шість останніх років вона збільшилася в рази. Особливо — після початку війни на Донбасі. Хворі діти ніяк не пов'язані з війною, але відтоді наш народ став набагато добріший.

Проект "Подаруй життя" виходить на каналі "ВІККА" щотижня. У кожному випуску розповідають нову історію.

Зараз ви читаєте новину «Із початком війни на Донбасі українці подобрішали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути