пʼятниця, 25 травня 2018 00:45

З історичних будівель знімають супутникові антени

У Чернівцях із фасадів історичних будівель прибирають супутникові антени та кондиціонери. Так рятують старовинні будинки від руйнування. Демонтажем займається інспекція з благоустрою.

— Чернівцям понад 600 років. Місто поділено на три зони. Одну з них називають "червоною". Будівлі тут ще з часів Австро-Угорщини. Це історична спадщина, фасад якої не повинен бути завішений технічними елементами. Рішення про демонтаж кондиціонерів і супутникових антен міська рада прийняла ­2014-го. Але активно цим зайнялися три роки тому після створення інспекції з благоустрою при виконкомі Чернівецької міськради, — говорить 46-річний Сергій Обшанський, начальник установи. — Почали з чиновників. Із будинку обласної адміністрації примусово зняли 37 кондиціонерів. А міський голова добровільно прибрав його зі свого кабінету. Городянам дали кілька місяців для добровільного демонтажу. Це спрацювало. За два з половиною роки з фасадів зникли 172 супутникові антени. Трапилися тільки кілька юридичних осіб, із якими довелося працювати в примусовому порядку.

Городяни переносять техніку на стіни внутрішніх дворів.

Зараз ви читаєте новину «З історичних будівель знімають супутникові антени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути