вівторок, 07 вересня 2010 01:36

Руслана Кухаренка можуть ув"язнити

Печерський суд Києва минулого четверга ухвалив узяти під варту 52-річного Руслана Кухаренка, начальника головного управління охорони культурної спадщини Київської міськдержадміністрації.

Проти нього порушили кримінальну справу за службову недбалість. У постанові йдеться, що Кухаренко зловживав бюджетними коштами на суму 640 тис. 934 грн. Йому загрожує позбавлення волі на строк до п"яти років.

Руслан Кухаренко просив, аби до нього вжили запобіжний захід, підписку про невиїзд. Пояснював, що погано почувається, має на утриманні неповнолітню дитину і вагітну дружину. Додавав, що раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

Сейран Варданян, його прес-секретар, розповів "ГПУ", що начальник лікується, а на що хворіє, не знає:

— Руслан Иванович сейчас на стационарном лечении в больнице "Феофания".

— Кухаренко став цапом-відбувайлом. Сума, за яку його хочуть взяти під варту, — порівняно невелика. Нова київська влада у такий спосіб шантажує мера і його заступників. Або Партія регіонів створює собі серед виборців імідж безкомпромісних борців із корупцією, — коментує 35-річний Олександр Черненко, голова Комітету виборців України.

Політологи вважають, що Києвом керує Олександр Попов, заступник Леоніда Черновецького. Його називають ставлеником "Регіонів". Черновецький упродовж кількох місяців у відпустці.

Руслан Кухаренко — заслужений архітектор України, нагороджений орденами "За заслуги" ІІ і ІІІ ступенів. Він другий із команди мера, кого можуть арештувати. Із 27 липня по 6 серпня сиділа в слідчому ізоляторі Людмила Качурова, колишній начальник управління охорони здоров"я столичної мерії. Її обвинувачують у зловживанні бюджетними коштами в розмірі 1 млн 500 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Руслана Кухаренка можуть ув"язнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути