Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2007 16:52

Руслана Касперського накрило лавиною

25 лютого в Карпатах двоє російських туристів і український провідник із Хмельницького потрапили під снігову лавину. Жителі Нижнього Новгорода Ігор Макулін та його товариш Олег змогли врятуватися, а провідник Руслан Касперський загинув.

Чоловіки спускалися з гори Брескул неподалік від Говерли в долину Цибульник. О 17.25 рушила лавина. Росіяни вибралися із завалів і спустилися на базу "Заросляк" у Ворохті. Касперського кілька годин шукали двома машинами 14 рятувальників з Івано-Франківського та Ворохтянського підрозділів МНС.

— На 23–25 лютого у Карпатах передавали штормове попередження, — розповідає заступник командира Івано-Франківського воєнізованого гірничорятувального загону Сергій Тарасюк, 46 років. — Але чоловіки на це не зважили, не зареєструвалися на базі й нікого не повідомили про те, що йдуть у гори. У районі гір Данцеш, Брецкул, Пожижевська невеликі лавини по 100–1000 кубометрів снігу сходять щодня по три-чотири рази.

Тіло загиблого витягнули з-під снігу в понеділок уранці.

Зараз ви читаєте новину «Руслана Касперського накрило лавиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути