пʼятниця, 27 квітня 2018 07:15

Росія застосовує на Донбасі лазерну зброю

Російська армія на окупованому Донбасі з літа 2014 року застосовує проти українських військових лазерну зброю.

30 березня від неї постраждав український прикордонник. У монокль спостерігав за противником на контрольному посту "Мар'їнка". Із окупованої території по ньому вцілили із забороненої зброї. Отримав опік сітківки ока.

— Ми поділилися інформа­цією зі Збройними силами України. Виявилося, що там також є бійці, які отримали подібні ураження за незрозумілих обставин, — каже прес-сек­ретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян, 40 років. — Перші три — в липні 2016-го. Тоді ми ще не підозрювали, що може йтися про лазерну зброю. Троє солдатів при спостереженні через оптичні прилади за окупованою територією отримали пошкодження очей. Хто дивився в монокуляр (мініатюрна підзорна труба. — ГПУ), отримав ураження одного ока, в бінокль — двох. Тому підстави звинувачувати Росію у використанні лазерної зброї є. Вони обґрунтовані.

— У нас є лазери, — говорить заступник міністра оборони Росії 61-річний Юрій Борисов в інтерв'ю російському виданню "Красная звезда". — Маємо різноманітні розробки. Відрізняються — за способом застосування, дальністю, об'єктами, проти яких працюють.

Зараз ви читаєте новину «Росія застосовує на Донбасі лазерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути