четвер, 18 березня 2010 08:13

Раїса Середюк зомліла від нападу невідомої тварини

  Малюнок невідомої тварини за описом Раїси Середюк
Малюнок невідомої тварини за описом Раїси Середюк

— Воно скакало високо на двох лапах. Я злякалася й давай з усіх сил утікати. Коли оглянулася, добре розгледіла лапи із трьома пальцями-кігтями. Тіло звіра — в шерсті, голова худа й продовгаста. Схожий на вовка, тільки більший і скакав на двох лапах, — згадує 40-річна Раїса Середюк, кухар із села П"ятигори Здолбунівського району Рівненщини.

Минулої п"ятниці ввечері вона поверталася з роботи. Біля кладовища, навпроти будинку священика, на неї напала невідома тварина.

—  Звір сильно вдарив мене верхньою лапою в спину. Я впала обличчям у сніг. Чула його важке дихання й сопіння. Потім він голосно завив, наче сирена. Тіло перестало мене слухатися. Більше нічого не пам"ятаю. Знепритомніла від страху.

Через 1,5 год. Середюк знайшли односельці. На санях, запряжених кіньми, завезли додому.

— Від ляку вона втратила мову. Нічого не могла пояснити. Тіло її не слухалося. Рая не могла й рукою ворухнути. Куртка зі спини була роздерта, а на тілі залишилися довгі подряпини. Ми викликали "швидку", — розповідає чоловік Валентин Середюк, 47 років. Він слюсар у локомотивному депо в Здолбунові. Із дружиною мають двох синів — 17-річного Володимира та на три роки старшого Олександра.

Раїса Володимирівна отямилася на другий день у неврології районної лікарні. Розповіла про монстра, що на неї напав. Каже, він на зріст майже такий, як вона, — 168 см.

— Жінка була в глибокому стресі. Їй уже краще. Правда, ще не відчуває одну ногу й не може без сторонньої допомоги ходити. Історія здається неймовірною. За 25 років моєї роботи в районі нічого подібного не траплялося, — говорить начмед Василь Мацьоха, 50 років.

За два тижні до цього таємничий звір у господарствах жителів П"ятигір і сусіднього села Глинськ убив і випив кров у понад півсотні кролів. На снігу залишає пари великих слідів на відстані метра й хвилясті смуги від хвоста. Люди називають його чупакаброю і вважають, що він ховається на кладовищі або в хатах-пустках.

Я впала обличчям у сніг. Чула його важке дихання й сопіння. Потім він голосно завив, наче сирена

— Три великі кролиці поклав. Вирвав двері сарайчика й по-живому зі цвяхами відірвав дверцята в клітці. На землі не залишив ні краплини крові. Тільки на шиї в кролів — два сліди від укусу. У нас великий пес — ротвейлер. Але звір його не злякався. Ми боїмося за себе й дітей, — каже 30-річний Микола Мельник.

Після нападу на Раїсу Середюк троє міліціонерів із пістолетами обшукали місцевість, розпитували селян про істоту.

— Ми не відкидаємо версію про напад невідомої тварини. Але перевірили, чи немає в дворах скажених собак, — пояснює заступник начальника Здолбунівського райвідділу міліції Сергій Криса, 33 роки.

Сільські мисливці також шукали чудовисько.

— Люди дуже налякані й вечорами не виходять із хат, — говорить глинський сільський голова Ірина Гром"як, 38 років.

55-річний Георгій Грищук, зооінженер із обласного управління агропромислового розвитку, має таку версію:

— Напевно, це мутант. Або тварина, з якою проводили експерименти. Упевнений, це не бродячі собаки. За радянської влади проводили багато дослідів із генної інженерії на засекречених воєнних базах. Коли навчався в Москві, мені про це розповідали. Треба серйозно поставитися до цього. Ми не знаємо, що це за тварина, чи одна вона, які хвороби може переносити. Потрібні термінові дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Раїса Середюк зомліла від нападу невідомої тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути