Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2010 04:31

"В Україні й вода, й повітря не найкращі. Так ми ще й їмо що попало"

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Волонтер Київського міжнародного інституту соціології зважує киянку біля метро Політехнічний інститут увечері 11 жовтня
Волонтер Київського міжнародного інституту соціології зважує киянку біля метро Політехнічний інститут увечері 11 жовтня

"В Україні й вода, й повітря не найкращі. Так ми ще й їмо що попало", — кажуть волонтери Київського міжнародного інституту соціології. У вівторок близько сьомої вечора вони з двома кваліфікованими лікарями стоять біля столичної станції метро Політехнічний інститут. Другий день поспіль проводять акцію "Наша мета — дожити до ста". Охочих безкоштовно діагностують на місці в наметах і дають поради, як уникнути небезпечних наслідків від неправильного способу життя.

— Реклама цигарок, алкоголю, фаст-фуду, чіпсів, сухариків, батончиків, а також солодких газованих напоїв, зробила їх звичними супутниками життя сучасної людини, — говорять лікарі. — А вони є реальною загрозою здоров'ю.

Запрошують пройти безкоштовну комп'ютерну діагностику. Відповідаю на 17 запитань: чи часто палю, вживаю алкоголь, солодкі газовані напої, жирну і смажену їжу тощо. Потім зважують і вимірюють зріст. Дані з віком вводять у прилад для заміру індексу маси тіла. Просять зняти пальто, оголити біцепс. Волонтер прикладає до нього манжет електронного аналізатора. Прилад вловлює імпульс м'язової тканини і заміряє кількість жиру й води в організмі. За хвилину отримую довідку про відповідність усіх вказаних параметрів. Підходжу до лікаря-волонтера Людмили Ярошенко, 64 роки. Із результатів дослідження каже, жир у нормі, води в організмі достатньо. Звертає увагу на понижений тиск і радить збільшити вміст кисню в крові за рахунок фізичної активності.

— Ми з акцією були в Луцьку, Львові, Харкові й бачимо, як українці байдуже ставляться до свого здоров'я. Поки не заболить, уваги не звертають, — каже Людмила Костянтинівна. — Прогресує алкоголізм, майже кожен з опитаних курить. Про чистку організму поняття не мають. От ми й пояснюємо, що треба пити більше води, менше кави, лимонаду, пиріжків, цукерок.

На виході з намету кожного клієнта пригощають стаканом води "Боржомі", грузинська компанія також долучилася до акції.

— За день пройшли кілька сотень людей, — говорить координатор заходу Тарас Тимошенко, 22 роки. — Попит і зацікавлення приємно дивують. Ми хочемо, щоб здоров'я для українців стало не теорією, а реальною практикою. Сподіваємося, що народ задумається над здоровим способом життя.

У Києві безкоштовну загальну діагностику можна пройти 13 жовтня з 14.00 до 20.00 біля метро Шулявська та Палац спорту. Також мобільні пункти розмістять 14 жовтня з 14.00 до 20.00 біля метро Оболонь.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні й вода, й повітря не найкращі. Так ми ще й їмо що попало"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути