четвер, 08 лютого 2007 19:07

Путівка у нову лікарню Трускавця коштує 2400 гривень

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Пацієнтам нової бально-озокеритної лікарні №3 у місті Трускавець на Львівщині пропонують понад 100 процедур, серед них — купання у басейні та джакузі
Пацієнтам нової бально-озокеритної лікарні №3 у місті Трускавець на Львівщині пропонують понад 100 процедур, серед них — купання у басейні та джакузі

Бальнео-озокеритну лікарню N3 у місті Трускавці на Львівщині спорудили за один рік. Усі процедури там проводять на основі мінеральних вод і грязей. Заклад з"явився у центрі курорту біля санаторію "Каштан". На будівництво витратили $30 млн.

— До літа плануємо сам санаторій переобладнати на сучасний готельний комплекс біля лікарні, — ділиться заступник гендиректора ЗАТ "Трускавецькурорт" Андрій Работа, 42 роки.

Зараз у клініці проводять понад сотню фізіо- та гідротерапевтичних процедур. Розрахована лікарня на 300 пацієнтів, вільних місць немає.

У просторому холі "Мед-паласу" по стіні стікає вода. Стеля прозора. Кілька пацієнтів сидять у низьких м"яких кріслах, чекають на процедури. 46-річна сумчанка Тетяна Бондаренко приїхала лікувати жовчний міхур від каміння.

— Приходжу сюди на інгаляції, ванни приймаю, — розповідає жінка. — За 24-денну путівку заплатила 2400 гривень. Дві процедури та півтори години у басейні безкоштовні. Вирішила ще ходити на підводний масаж. Плачу 57 гривень за годину.

Найбільшою популярністю користуються водні процедури. 15 хв. у "перлинній" ванні також коштують 57 грн. Тут вода через спеціальні отвори збагачується киснем. Бульбашки нагадують перлини. Залежно від хвороби пацієнта у ванну додають ароматичні масла. Приміром, при розладах сну та перевантаженнях — валеріану, при варикозному розширенні вен — екстракт кінського каштану.

Тетяна Говорушкіна, 29 років, з російського Брянська приїхала сюди вдруге. Цього разу з чоловіком Олексієм і 9-річним сином.

— У мене проблеми зі шлунком, — каже Тетяна. — Водичку п"ю, а ванни — для душі. Чоловік же на озокерит ходить. Колись ногу зламав, досі поболює.

Зараз у новій лікарні працює 120 спеціалістів. Колектив здебільшого жіночий. Бракує ще 60 фахівців.

Лікарня N3 входить до ЗАТ "Трускавецькурорт". 99% акцій підприємства належать київській компанії "ПоліІнвестГрупп".

Трускавецькому курорту 180 років

Перше приміщення з вісьмома ваннами у Трускавці збудували 1827 року. Спочатку воду використовували виключно для мінеральних купелей. Через дев"ять років львівський фармацевт і хімік Теодор Торосевич провів перший хімічний аналіз води родовища "Нафтуся". Виявилося, що вона має сечогінну, жовчогінну, спазмолітичну та знеболюючу дію.
Зараз на курорті лікують три основні групи захворювань: нирок і сечовивідних шляхів, а також недуг, пов"язаних із обміном речовин та хвороб органів травлення.
Щороку до Трускавця приїздить 170 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Путівка у нову лікарню Трускавця коштує 2400 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути