вівторок, 21 листопада 2017 00:30

Зниклого на звалищі еколога визнали померлим

Личаківський районний суд Львова визнав померлим інженера-еколога місцевого комунального підприємства "Збиранка" Олександра Бутіна. Він зник 28 травня торік, під час пожежі й обвалу сміття на Грибовицькому полігоні біля обласного центру.

Суд задовольнив клопотання доньки еколога Вікторії. Просила визнати батька ­померлим, бо його не знайшли за півтора року після зникнення. Офіційні документи, які підтверджують рішення суду, сім'я ще не отримала.

На початку жовтня слідчі поліції винесли постанову про закриття провадження у справі трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі.

— Слідство дійсно закрили. Але дружина одного із загиблих рятувальників подала клопотання про його продовження, — каже громадський активіст Ігор Муравський, 47 років. — Зараз опитують людей, викликають на суд. Це понад 700 осіб.

Підозрюваними у справі про Грибовицьку трагедію є колишній директор "Збиранки" Богдан Горбаль, його заступник Борис Плашенко та керівник полігона Олександр Куприч.

Під час обвалу на звалищі загинули також троє рятувальників — Андрій Вненкевич, Юрій Рудий і Богдан Юнко.

Зараз ви читаєте новину «Зниклого на звалищі еколога визнали померлим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути