Ексклюзиви
неділя, 03 грудня 2006 18:02

Пресвята Богородиця захищає нещасливих

Сьогодні православні та греко-католики відзначають одне з найбільших церковних свят — Введення в храм Пресвятої Богородиці, матері Ісуса Христа.

— Цього дня Марію ввели у вівтар. Сам священик міг заходити туди лише один раз на рік, — пояснює 45-річний отець Василь, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці в селі Бережки Дубровицького району Рівненської області.

За переказами, батьки Діви Марії Яким і Ганна довго не мали дітей. Вони весь час молили Бога про немовля. Пообіцяли: якщо народиться дитина, віддадуть її на служіння до єрусалимського храму.

Невдовзі на світ з"явилася Марія. Коли дівчинці виповнилося три роки, батьки привели її до святині й віддали в руки первосвященика Захарії, батька Івана Предтечі. Тут Пресвята Богородиця перебувала аж до заручин з Йосифом.

Марія вважається заступницею всіх знедолених, нещасливих, немічних та хворих. До неї також звертаються дівчата, які хочуть вийти заміж.

Свято припадає на початок Пилипівського посту, який розпочався 28 листопада й закінчиться 6 січня. На Введення дозволяється готувати страви з риби.

Зараз ви читаєте новину «Пресвята Богородиця захищає нещасливих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути