вівторок, 21 травня 2019 05:56

Поліцейські відмовляються від автоматів Калашникова

Під час виконання службових завдань поліцейські використовуватимуть німецькі пістолети-кулемети Геклер & Кох МР-5. Досі користувались автоматами Калашникова.

— Автомат Калашникова — це зброя армії. Призначена для знищення людей, — говорить голова Нацполіції Сергій Князєв, 47 років. — Німецький пістолет-кулемет — зброя превентивної дії. Головне її завдання — припинити правопорушення, зупинити злочинця. Поліцейський має не вбивати злочинця, а знешкодити і затримати, щоб потім притягнути до відповідальності.

Пістолети-кулемети Геклер & Кох МР-5 використовують поліцейські у 50 країнах світу, зокрема в Німеччині, Австрії, Великій Британії, Франції, Італії, США. Ними забезпечать усі ­патрулі Нац­поліції, які несуть службу на вулицях, у вокзалах і аеропортах.

У пістолетах використовуватимуть патрони, які виробляються на Вінниччині. Куля є менш рикошетною. Подібну зброю з кінця 2018 року застосовує спецпідрозділ "Дозор" Державної прикордонної служби.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські відмовляються від автоматів Калашникова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути