середа, 24 грудня 2008 17:03

Подружжя Білейчуків утопилося в Пруті

20 грудня, переходячи вбрід річку Прут, у селі Воскресинці Коломийського району на Івано-Франківщині втопилася 47-річна Любов Білейчук. Наступного дня в тій же річці знайшли втопленим її чоловіка.

Обоє жили разом із трьома дітьми на хуторі Запруття, де приблизно тридцять сільських хат. Під час липневої повені річка Прут знесла кладку, через яку жителі хутора переходили до ближнього села Воскресинці. Тепер, аби дійти до найближчого магазину, людям треба обирати: іти півдня через сусіднє село Грушів або кілька хвилин, якщо перейти Прут у гумових чоботах.

— Усі через річку ходять, бо так простіше. Одягають високі чоботи і тратять тоді кілька хвилин. А якщо йти через Грушів, то займе кілька годин, — каже "ГПУ" 35-річна Оксана Рудковська, секретар сільради Воскресинців.

Любов Білейчук пішла в суботу зранку до магазину, одягши, як завжди, рибальські чоботи. Рівень води в гірській річці через дощі піднявся, а течія збільшилася. Любов ступила у воду, не втрималася на ногах, її понесла течія. Тіло жінки винесло на мілину під обід. Про смерть дружини повідомили чоловіка, 50-річного Василя Білейчука. Він відвіз тіло дружини в районний морг, а ввечері повертався тією ж дорогою через річку додому, до дітей. Кажуть, Василь необережно ступив на камінь, і його понесло за течією. Тіло чоловіка знайшли на тій же мілині, де і його дружини.

Подружжя Білейчуків ховали в понеділок на кладовищі у Воскресинцях. Після смерті батьків сиротами залишилися троє хлопців — шести, 12-ти і 15-ти років.

Щодня, переходячи річку вбрід, на небезпеку наражаються ще майже 50 жителів Запруття. Аби побудувати кладку, треба 8 млн грн. Таких грошей поки що немає. У сільраді кажуть, будівельники забили після повені кілька паль, і на тому робота завершилася.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя Білейчуків утопилося в Пруті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути