четвер, 28 лютого 2008 07:12

Житомиром гуляв тигр без намордника

У вівторок після обіду житель Житомира зателефонував до Богунського райвідділу міліції і повідомив, що в центрі міста гуляє тигр. Тварину без намордника на повідку тримав чоловік. Біля нього стояла рекламна афіша про гастролі цирку "Шапіто".

Тигра та його господаря наряд міліції забрав до райвідділу. Але у власника звіра всі документи були в порядку, тому його відпустили. Попросили надалі утримувати тварину в наморднику. Ті продовжили прогулянку Житомиром.

Тигра звати Аполлон. Йому 9 місяців. Живе і виступає в пересувному цирку, який днями приїхав до Житомира на десять днів. В обласному управлінні МВС кажуть, що біля центрального універмагу часто стоять власники з тваринами. Таким чином вони запрошують людей на вистави.

Правоохоронці пояснюють, що звіра можна утримувати без намордника, оскільки він вважається тигреням. Однак завідувач відділу хижаків Київського зоопарку Костянтин Орлов зауважує, що 9-місячний тигр може бути небезпечним:

— Це дика тварина, великий хижак. Хтось не так повернеться, подивиться, якийсь незнайомий запах — і він може напасти.

Якщо від тигра тікати, махати руками, кричати — цим можна лише спровокувати його, і він атакуватиме. Якщо ж поводитися спокійно, може пощастити, і тварина відійде.

Зараз ви читаєте новину «Житомиром гуляв тигр без намордника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути