пʼятниця, 05 серпня 2011 07:00

Пляж із черепашнику нагрівається повільно

Про особливості українських пляжів розказує Яна Мінойть, 33 роки, директор Центру дитячого та сімейного відпочинку "Острів Крим":

— Серед безкоштовних на заході Криму слід назвати піщаний пляж №1 за 2 кілометри від Євпаторії. Обладнаний роздягальнями, є туалет, волейбольний майданчик. Море чисте, пологе дно, нема валунів. Бо в Євпаторії часто трапляється каміння у воді.

На пляжі в Заозерному теж чиста вода. Але ближче до берега багато камки. Хоч вона й корисна для органів дихання, бо насичена йодом, але трохи неприємно ставати на неї ногами. Море поділене на дві мілини: 20 метрів від берега — неглибоко, а потім велика глибина. Там можна орендувати водяний скутер. Поряд багато кафе.

У Молочному відпочивають мало людей, бо піщаний пляж розташований за 2 кілометри від села. Ідеально їхати автомобілем.

Тарханкут — це популярне місце для дайвінгу, хоча обладнаних пляжів мало.

У селі Чорноморське є пляж із черепашнику. Він повільно нагрівається, на відміну від кварцового сірого піску.

На півдні Криму в Кастрополі, за 8 кілометрів від Фороса, є гальковий пляж. Там нема натовпу, бо треба спускатися до місця відпочинку 2 кілометри. Тихо, спокійно, дуже зелено.

Серед платних пляжів назву "Масандрівський" у Ялті. Вхід коштує від 80 до 150 гривень на день. Діти зростом до 1,1 метра заходять безкоштовно. Вищі — платять як дорослі. У віп-секторі бармен підносить напої, страви до лежаків. Пісок і воду постійно прочищають.

В Алушті всі пляжі платні. Але там дуже багато людей.

На пляж у Партеніті цього року можна ходити тільки за картками, які видають готелі та санаторії, а місцеві показують паспорти.

На Азовському морі основна зона курортів розташована на Бердянській косі. Там побудовані пансіонати, санаторії, дитячі табори й бази відпочинку. Найкращі пляжі належать санаторіям "Бердянськ" і "Лазурний".

Популярне місце відпочинку — місто Генічеськ Херсонської області на Арабатській стрілці поряд з узбережжям Азовського моря. Вода прогрівається до +30°С. У місті легко знайти житло — приватні будинки біля моря перебудовані на невеликі готелі.

В Одесі виділяють три кращих чорноморських пляжі. "Отрада" — недалеко від залізничного вокзалу. "Ланжерон" — у центрі міста, на території колишньої дачі генерал-губернатора і градоначальника графа Ланжерона.  На пляжі "Дельфін" є весь перелік послуг — шезлонги, парасольки, матраци.

Зараз ви читаєте новину «Пляж із черепашнику нагрівається повільно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути