пʼятниця, 05 листопада 2010 09:44

"Пивного алкоголізму" в Україні немає

 

Більшість українців знають і дотримуються безпечних для здоров'я норм споживання пива. Такі дані показало дослідження громадської думки "Культура споживання пива в Україні", проведене компанією  "ГФК Юкрейн".

Для більшості українців у середньому за раз випити 0,5 та 0,33 л є нормальним. Це відповідає нормам, розрахованим за міжнародними стандартами. Однак третина п'ють 1–2 л за раз. Дещо інша ситуація в містах із населенням 51–100 тис. людей: 1–2 л пива є нормою для 43% жителів.

Левова частка українців п'ють пиво максимум через день і рідше. Це також відповідає безпечним нормам. Близько десятої частини вживають пиво щодня.

Більшість опитуваних п'ють пиво вдома, а також у кафе, барах і ресторанах. Однак для жителів великих міст, де живуть понад півмільйона людей, другим за популярністю місцем є вулиця.

Смакувати напій, розслабитися та поспілкуватися — ось основні фактори, заради яких українці п'ють пиво. Лише 4% громадян вживають його, щоб захмеліти.

— Останнім часом багато говориться про те, що в Україні нібито існує явище масового "пивного алкоголізму". Як виявилося, такого явища не існує, адже в цілому наші громадяни дотримуються безпечних для здоров'я норм і п'ють у належних для цього місцях, — каже Володимир Івашко, експерт громадської організації "Центр досліджень проблем міста".  — У той же час, для різних регіонів та різних за величиною міст є свої пробіли в культурі споживання пива. Дещо насторожує ситуація у великих містах: там більше людей п'ють понад норму і на вулиці, ніж у середньому по країні. Тому серед городян необхідно проводити просвітницьку кампанію щодо культурного споживання пива.

Зараз ви читаєте новину «"Пивного алкоголізму" в Україні немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути