четвер, 01 квітня 2010 21:26

Бджоли вилетять пізніше

— Після такої суворої зими та затяжної весни загинуло приблизно 10 відсотків бджолиних сімей. Це багато. Раніше головну весняну ревізію пасіки починали в кінці березня. Цьогоріч — до середини квітня. За умови, що повітря прогріється хоча б до 12 градусів, — каже Станіслав Вишня, 53 роки, з управління ветеринарної медицини в Черкаській області.

— У мене добре перезимували усі 40 вуликів. Ці комахи мене на світі держать. Літом сідаю коло вуликів, щоб вони мене кусали, — говорить 80-річний пасічник з Катеринополя Іван Сисенко. — Найбільша біда першого весняного вильоту бджіл їхнє випорожнення. Вони усю зиму не ходять "у туалет", бо дуже культурні і не хочуть загаджувати вуликів. А потім залишають жовті цятки на навколишніх світлих предметах, особливо на білизні чи білих стінах. Добре, що тільки раз на рік.

Після першого очисного обльоту бджоли виносять з вуликів мертвих комах, упорядковують стільники. Вилітають до весняних квітів, шукають воду. З"являється перший розплід. Старі зимові бджоли мають залишити собі заміну — щонайменше троє молодих. Після того вони летять у поле і там умирають. Улітку комахи живуть усього місяць.

Зараз ви читаєте новину «Бджоли вилетять пізніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути