пʼятниця, 20 квітня 2018 00:20

Останки людей викрадали з кладовища

У райцентрі Немирів Вінницької області поліцейський Максим Авраменко, 29 років, вистежив двох чоловіків, які розкопували масове поховання євреїв часів Другої світової війни. В могилах шукали цінності.

Про підозрілих чоловіків на кладовищі поліцію повідомили місцеві мешканці. Максим Авраменко вирішив у неробочий час почергувати на цвинтарі. Близько другої години ночі помітив, як двоє злодіїв розкопують могили. У мішки складали кістки. Подзвонив колегам з патрульної поліції. Вандалів затримали.

Арештовані родом із Житомирщини, їм 50 і 52 років. Людські останки планували вивезти на автомобілі. Потім хотіли їх перебрати і знайти цінності.

— У місті є величезні поховання євреїв на міському кладовищі. Понад 11 тисяч людей. На ще одному цвинтарі — понад тисячу євреїв, — каже міський голова Немирова 52-річний Віктор Качур. — Коли фашисти наказували їм збиратися, люди брали із собою цінності. Зокрема, золото. Та коли розуміли, куди їх ведуть, викидали клунки в річки, аби фашистам нічого не попало. Єврейські поховання в місті досі не вивчені.

Зараз ви читаєте новину «Останки людей викрадали з кладовища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути