вівторок, 17 квітня 2018 06:40

Облили фарбою пам'ятник Ватутіну

Автор: УНІАН
  Представники громадських організацій ”С14” і ”Правий сектор” завадили нардепу-”опоблоківцю” Юрію Бойку (третій справа. — ГПУ) покласти квіти до пам’ятника. Охорона прикривала депутата парасольками. Між прихильниками і противниками діяльності Ватутіна виникла штовханина
Представники громадських організацій ”С14” і ”Правий сектор” завадили нардепу-”опоблоківцю” Юрію Бойку (третій справа. — ГПУ) покласти квіти до пам’ятника. Охорона прикривала депутата парасольками. Між прихильниками і противниками діяльності Ватутіна виникла штовханина

13 травня у Маріїнському парку в центрі міста майже 30 представників організацій "С14" і "Правий сектор" облили червоною фарбою пам'ятник радянському генералові Миколі ­Ватутіну.

У цей час тут мітингували представники "Опозиційного блоку" та руху "Сили добра". "Праві" вигукували гасла "Слава Україні", "Комуняку — на гілляку", "Україна понад усе", "Слава нації — смерть ворогам". На постамент наклеїли напис "Слава воїнам УПА за ліквідацію червоного ката", розгорнули банер "На кожного ката чекає розплата". Також завадили нардепу-"опоблоківцю" Юрієві Бойку покласти квіти до пам'ятника. Охорона прикривала нардепа парасольками, щоб на нього не потрапила фарба. Між прихильниками та противниками діяльності Ватутіна зав'язалася штовханина.

На місце прибули поліцейські, які чергували біля Верховної Ради. Одного з активістів повезли до Печерського відділку поліції.

— Поліцейських забризкали газовими балончиками. Одна жінка отримала опіки очей та обличчя. Її відвезли в лікарню. Після акції мітингувальники перейшли до Печерського управління поліції, де давав пояснення їх активіст. За кілька хвилин його відпустили, — каже речник поліції міста Оксана Блищик.

Після цього представники організацій "С14" і "Правий сектор" перенесли квіти від пам'ятника генералу Ватутіну до меморіалу Небесної Сотні.

Микола Ватутін — радянський військовий, був тяжко поранений у квітні 1944-го на Волині бойовим підрозділом УПА й невдовзі помер. У листопаді 2014 року Український інститут національної пам'яті включив Ватутіна до списку осіб, причетних до боротьби проти незалежності України, організації голодоморів і політичних репресій. Пам'ятник йому у Маріїнському парку зносять, оскільки там розміщується його могила.

Зараз ви читаєте новину «Облили фарбою пам'ятник Ватутіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути