Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2007 07:13

Нільського крокодила піймали на заводі

Минулої середи близько обіду працівники товариства "Маріупольстроймонтаж", що на Запоріжжі, помітили в очереті на території підприємства крокодилячий хвіст. Робітники викликали рятувальників і почали фотографувати рептилію.

Півторарічний нільський крокодил Ґодзі ще 31 травня під час вистави пересувного цирку "Шапіто" в районі міського пляжу в Маріуполі втік в Азовське море. Його паща була заклеєна скотчем, але у воді він розмок. Згодом тварину кілька разів бачили на території Маріупольського судоремонтного заводу та в інших місцях. Але рятувальники ніяк не могли її спіймати.

— Ми зразу зрозуміли, що то Ґодзі. Бо півроку тут тільки й розмов, що про нього, — розповідає майстер "Маріупольстроймонтаж" Роман Шендрик, 32 роки. — Спочатку доторкнулися до хвоста, але крокодил не ворухнувся. Усі подумали, що він здох, тому потягли до себе. Він не пручався, лежав із закритими очима.

Нині Ґодзі перебуває в Донецькому управлінні МНС. Він знесилений, коли одужає, його планують повернути власникові, 19-річному Артему Каракату.

— Лікуватиму його. Напевно, в нього простуда, якась підшкірна інфекція, слабкий імунітет, — каже "ГПУ" Артем. — Я бачив його на фотографіях, він за півроку підріс на сантиметрів 30. Дуже дивно, що він стільки зміг прожити в солоній воді, забрудненій хімікатами.

Санітарний лікар із Київського зоопарку Андрій Марунчин говорить, що крокодил швидше за все перебував у теплих водах, що стікають із заводу. Він має великий жировий запас, тому міг не їсти до двох місяців. Нільський крокодил — один із найбільших у світі, досягає 5 м завдовжки і важить щонайменше 500 кг.

— Шуфрич (міністр із надзвичайних ситуацій. — "ГПУ") уже знає, що впіймали його страх. Він так зрадів! Останнім часом журналісти довбали його тим Ґодзі, а йому нічого було сказати, — розповідає "ГПУ" рятувальник, який просить не називати його. — Він Тузлу очистив, кораблі підняв, а крокодила зловити не міг.

Зараз ви читаєте новину «Нільського крокодила піймали на заводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути